Παιδικά

Ιστορίες από τα δάση μας

Έτος έκδοσης: 2013

Τα δάση ανέκαθεν έτρεφαν τη φαντασία του ανθρώπου, τους θρύλους, τις μυθολογίες και τους πολιτισμούς των λαών. Σε όλους τους πολιτισμούς της Ευρώπης συναντούμε τη συμβολική σχέση μεταξύ της ζωής ενός δέντρου και της ζωής ενός ανθρώπου. Η ανθολογία που κρατάτε στα χέρια σας χαρίζει μια καινούργια οπτική στη σχέση αυτή μέσα από την ποίηση και την πεζογραφία όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Tα κείμενα έχουν εικονογραφηθεί με παιδικά σχέδια που ρίχνουν μια ματιά μοναδική, γεμάτη χρώμα και διεισδυτικότητα στο πώς βλέπουν τα παιδιά τα δάση και στο τι περιμένουν από μας.

 Λήψη αρχείου

Τα αστέρια της Ευρώπης

Το πρώτο παραμύθι της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, «Μια παρέα με καρδιά», γνώρισε μεγάλη επιτυχία και επανεκδόθηκε τρεις φορές. Αντλώντας θάρρος και έμπνευση από αυτό το πρώτο εγχείρημα σας καλούμε και πάλι να ταξιδέψετε στον κόσμο της μικρής Ευρώπης μέσα από το νέο παραμύθι «Τα αστέρια της Ευρώπης»! Η μικρή Ευρώπη είχε μια και μόνο επιθυμία: να ταξιδέψει και να γνωρίσει όσο περισσότερες χώρες μπορούσε… Καλή ανάγνωση και καλό ταξίδι!

 Λήψη αρχείου

Τρεις γενιές αγροτών

Έτος έκδοσης: 2012

 Λήψη αρχείου

Ενότητα στην πολυμορφία

Έτος έκδοσης: 2011

 Λήψη αρχείου

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Έτος έκδοσης: 2012

Η Ευρώπη: μια ήπειρος όμορφη, με ιστορία σαγηνευτική. Έχει δώσει στον κόσμο πολλούς από τους ασημότερους επιστήμονες, εφευρέτες, καλλιτέχνες και μουσικοσυνθέτες, και από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς και αθλητές. Επί πολλούς αιώνες, η Ευρώπη μαστιζόταν από πολέμους και διχόνοιες. Όμως, τα τελευταία περίπου 60 χρόνια, οι χώρες αυτής της αρχαίας ηπείρου έχουν επιτέλους αρχίσει να συνεργάζονται ειρηνικά, φιλικά και ενωμένες, σε μια κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη Ευρώπη και έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό το παιδικό βιβλίο (για παιδιά από εννιά έως δώδεκα χρονών περίπου) διηγείται αυτή την ιστορία με τρόπο απλό και σαφή. Ιστορεί πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα και περιλαμβάνει διάφορες χρωματιστές εικόνες, για να δώσει μια ζωντανή γενική εικόνα της Ευρώπης και να εξηγήσει με λίγα λόγια τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς λειτουργεί.

 Λήψη αρχείου

Ενημερωτικό φυλλάδιο Ε.Ε.

Έτος έκδοσης: 2011

Ένα πολύχρωμο φυλλάδιο σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για νέους. Περιέχει ουσιαστικές πληροφορίες για κάθε κράτος μέλος : γεωγραφική θέση στον χάρτη της Ευρώπης, πληθυσμό, γλώσσα, κωδικό κλήσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 Λήψη αρχείου

Φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον μαζί με τον Τομ

Έτος έκδοσης: 2011

Αυτό το παιδικό βιβλίο ζωγραφικής βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν πολλά πράγματα για το περιβάλλον, παρουσιάζοντάς τους διάφορες καταστάσεις με δημιουργικό τρόπο.

 Λήψη αρχείου

Τέσσερις εποχές

Έτος έκδοσης: 2009

Βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά

 Λήψη αρχείου