Πραγματοποίηση Εκδήλωσης – Συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης «Europe Direct Καλαμάτας»

Στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 στην Καλαμάτα, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης «Europe Direct Καλαμάτας» εκδήλωση και ανοιχτός διάλογος με θέμα «Κρίση και ανάγκες των πολιτών /Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.». Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης «Europe Direct Καλαμάτας» εξασφάλισε την απευθείας αναμετάδοση της «Συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης» από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη με κεντρική ομιλήτρια την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Viviane Reding, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις και συζήτησε με τους πολίτες για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή των Μεσσήνιων πολιτών κρίθηκε αρκετά ικανοποιητική δεδομένου ότι υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις ηλεκτρονικά με τη βοήθεια των συντονιστών του Europe Direct Καλαμάτας οι οποίες αναμένεται να απαντηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» σηματοδοτεί την έναρξη ανάλογων δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο του«Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013» με στόχο να δοθεί ο λόγος στους ευρωπαίους πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Europe direct Καλαμάτας στο τηλέφωνο 2721095620.