Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας – Εκστρατεία Ενημέρωσης για τις Ευρωεκλογές

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας, με σκοπό να επικοινωνήσει τη σπουδαιότητα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για τις Ευρωεκλογές και άλλα θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2014, στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας κα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τώρα περισσότερη δύναμη από ποτέ για να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη και εσείς έχετε περισσότερη δύναμη να επηρεάσετε τις αποφάσεις που αφορούν την δική σας ζωή αλλά και την ζωή 500 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών.

Σε έναν πολυπολιτισμικό περιβάλλον δεν μπορούμε να μιλάμε για ταυτότητα με την στενή έννοια του παρελθόντος. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η έννοια πολίτης δεν εμμένει πλέον στα σύνορα της χώρας μας αλλά περιλαμβάνει την έννοια του Ευρωπαίου πολίτη που απολαμβάνει όλα τα αγαθά της αλληλεγγύης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της πολιτικής συνεργασίας, που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα μέσα από την ψήφο μας.

Η ψήφος σας είναι ένας τρόπος δράσης αντίδρασης και επιρροής στα τεκταινόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσείς επιλέγετε ποια Ευρώπη θέλετε. Έμειναν μόνο 44 ημέρες για τις Ευρωεκλογές. Ας αποφασίσουμε ποιος κάνει κουμάντο!

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας στεγάζεται στην οδό Αριστομένους 91, στην Καλαμάτα, ενώ παράλληλα, διαθέτει info kiosk στην οδό Αριστοτέλους 7 και Φιλελλήνων και work shop café στο «Καφέ Μυλόπετρα», Μπενάκη 6, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για την επικαιρότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προμηθεύονται έντυπο υλικό και να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχουν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.