Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου από την UNESCO, με αφορμή τον θάνατο στις 23 Απριλίου 1616, δύο μεγάλων ονομάτων των γραμμάτων: του Ισπανού συγγραφέα του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και του Άγγλου δραματουργού Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Αυτή την ημέρα διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο αλλά και στην χώρα μας πολλές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Tο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) διοργανώνει την 11η Διεθνή Έκθεσης Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 11 Μαΐου 2014, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO, υπό τη διοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/Υπουργείου Πολιτισμού και της Helexpo, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών και Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Η τιμώμενη χώρα για το 2014 είναι το Ισραήλ, ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει με αφορμή την Ελληνική Προεδρία ένα μεγάλο αφιέρωμα με θέμα «Η Ευρώπη μέσα από τα βιβλία».

Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο και οι Εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν μια γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κρατών μελών για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η Επίσημη Υπηρεσία Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (publications.europa.eu) παρέχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων των έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων των Θεσμικών Οργάνων και Υπηρεσιών της Ε.Ε.

Το Βιβλιοπωλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (bookshop.europa.eu) δίνει πρόσβαση σε δημοσιεύσεις των οργάνων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕE). Κάντε την εγγραφή σας και παραγγείλτε τις εκδόσεις της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην πόρτα σας! Οι εκδλόσεις διατίθενται επί πληρωμί ή δωρεάν.