Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ο χορός εξωτερικεύει τις βαθύτερες συγκινήσεις, δονούμενος από εσωτερικά ένστικτα και συμβάλλει στην επικοινωνία και την συμφιλίωση μεταξύ των λαών, ανακαλύπτοντας την κοινή ταυτότητα και προωθώντας τον σεβασμό της εκάστοτε κουλτούρας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού σήμερα, 29 Απριλίου, παρατίθενται φωτογραφίες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναδεικνύουν την μακραίωνη παράδοση του χορού και το γεωγραφικό τους στίγμα! Η τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς προβάλλει την έννοια της ελεύθερης έκφρασης, της ομαδικότητας και της συνοχής του ανθρώπινου κόσμου.

“Ο πολιτισμός περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, ενώνει. Οπότε να έχετε το θάρρος να παίρνετε ρίσκα, παρά τα όποια εμπόδια και μίσος, τα οποία αναμφίβολα θα αντιμετωπίσετε. Η ομορφιά του κόσμου θα είναι πάντα με το μέρος σας. Όπως υπήρξε ο χορός για μένα. Με την μοναδική του δύναμη να εξαφανίζει τις κοινωνικές και εθνικές διακρίσεις, αφήνοντας μόνο την κίνηση των σωμάτων στον πυρήνα τους, στους ανθρώπους που επιστρέφουν στην αγνή τους έκφραση, μοναδική και κοινόχρηστη”, δήλωσε ο Γάλλος χορογράφος Mourad Merzouki ως μήνυμα της φετινής χρονιάς για την ημέρα αυτή.