Οι ευρωεκλογές ξεκίνησαν! Εσύ θα λείπεις;

Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν το πρωί της Πέμπτης στη Βρετανία και την Ολλανδία και τις επόμενες τέσσερις μέρες, 400 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, θα διαλέξουν τους νέους ευρωβουλευτές. Η συμμετοχή σας στις ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντική, καθώς με την ψήφο σας, επηρεάζετε την σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συνεπώς τον ρόλο του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι πρώτες εκλογές μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας του 2009, που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια σειρά σημαντικών νέων αρμοδιοτήτων, μεταξύ των οποίων και τον διορισμό του προέδρου, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την έννοια του πολίτη και του δημοκρατικού πολιτεύματος, που σκοπό έχει να αναδείξει σε θέσεις ευθύνης τους ικανότερους προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η οικονομική ανάπτυξη, η πολιτική σταθερότητα η ειρήνη και η ευημερία.

Ψηφίστε και μετά ελάτε να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( http://www.europarl.europa.eu/ ) και στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για τις ευρωπαϊκές εκλογές (http://www.elections2014.eu/el ). Ταυτόχρονα, στο Tumblr ( http://electionsnight2014.eu ) μπορείτε να παρακολουθείτε τη συνεχή ροή των ειδήσεων σε όλα τα κράτη μέλη. Τέλος, στο facebook και το twitter το Google+ και το LinkedIn θα δημοσιεύονται ειδήσεις και θέματα προς συζήτηση Οι όγδοες ευρωεκλογές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ να αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης από τις 22 έως τις 25 Μαΐου. Οι κάλπες ανοίγουν σήμερα στην Μ.Βρετανία και την Ολλανδία, την Παρασκευή στην Ιρλανδία και την Τσεχία, το Σάββατο στη Λετονία, την Μάλτα και τη Σλοβακία ενώ η Ελλάδα, η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα ψηφίσουν την Κυριακή 25 Μαΐου.

Εσύ θα λείπεις;

Αξιοποίησε τη δύναμη σου! Διάλεξε ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη.