Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Ήταν το 1999 όταν η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα έθετε τις βάσεις για να ξεφύγει από την έννοια της «εκδήλωσης» και να μετατραπεί σε θεσμό. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, εκατοντάδες συγκροτήματα πέρασαν από τις μουσικές σκηνές, πολλά πράγματα άλλαξαν, όμως το πάθος για τη μουσική παρέμεινε το ίδιο.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, στις 21 Ιουνίου κάθε έτους, προσφέρει την μοναδική δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, να απολαύσουν πολιτισμό, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής. Παράλληλα δίνει μια σπάνια ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό.

Ανανεωμένη, ακόμα πιο παθιασμένη, περισσότερο ώριμη και με το βλέμμα στο μέλλον, στοχεύει να γεμίσει κάθε γωνία με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες. Ήδη πάνω από 35 πόλεις (ανάμεσά τους οι Αθήνα, Αγρίνιο, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλος,Ιωάννινα ,Θεσσαλονίκη κ.α.) ετοιμάζονται να υποδεχτούν την ΕΓΜ 2014 και να δώσουν ζωή και χρώμα στους δρόμους τους! Οι κιθάρες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας τραγουδούν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, πρωί του Σαββάτου 21 Ιουνίου, στην κατάμεστη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας! Ελάτε όλοι να γιορτάσουμε!!!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.