«Μετά τις Ευρωεκλογές τι; Πολιτικές και νομοθετικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Μετά τις Ευρωεκλογές τι; Πολιτικές και νομοθετικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή” θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 10 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ( Europe Direct ) Καλαμάτας .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00-20:30, στο Ξενοδοχείο REX (Αριστομένους 26) στην Καλαμάτα, με ομιλητές τον κύριο Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τον κύριο Άρη Περουλάκη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Οι ομιλίες θα αφορούν αφενός τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση, την υγεία, το περιβάλλον και ποικίλους τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών, αφετέρου την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προέκυψε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σκοπός της συζήτησης είναι να γνωρίσουν οι πολίτες την ευρωπαϊκή πολιτική και το νομοθετικό πλέγμα που αυτή παρέχει προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εκθέσουν την άποψη τους σχετικά με το ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι ή να θέσουν τα ερωτήματα τους σε ειδήμονες σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Παρακαλείσθε να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας τηλεφωνικά: 27210 95620 (κυρία Πανούση) ή 210 7272103 (κυρία Δημητρίου) το αργότερο μέχρι 5/09/2014.