Εκδήλωση: Πολιτικές και νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές

Το Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης (Εurope Direct) Καλαμάτας παρευρέθηκε στοσεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή δημοσιογράφων και εκδοτών από την Πελοπόννησο. Το σεμινάριο που οργανώθηκε με επιτυχία από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έγινε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ αναλύθηκαν ενδιαφέροντα θέματα όπως:

  • “Nέοι και εργασία: νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε για την απασχόληση” –Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
  • “Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Νεολαία – Νέοι & Αγορά Εργασίας: Προκλήσεις και Προοπτικές” –Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων.
  • “Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία” – Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
  • “Η πολιτική Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Μέσα και Εργαλεία” – Carlos Μartin Ruiz de Gordeguela, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.