Εκδήλωση με θέμα: «Public Procurement Reform in Greece – Increasing efficiency and value for money» στο Ο.Π.Α.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης ΟΟΣΑ στην Ελλάδα που εδρεύει στη βιβλιοθήκη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (Ο.Ο.Σ.Α.) εκδήλωση με θέμα: «Public Procurement Reform in Greece – Increasing efficiency and value for money» την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00, στην αίθουσα Α44 (κτίριο Αντωνιάδου, 4ος όροφος Πατησίων 76, Αθήνα). Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Paulo Magina και Despina Pachnou, αναλυτές από το Τμήμα Public Sector Integrity του Ο.Ο.Σ.Α. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν στη συμμετοχή του Οργανισμού στην αναμόρφωση και τις εξελίξεις σε θέματα προμηθειών στο δημόσιο τομέα.

Οι προμήθειες του δημόσιου τομέα αυτή τη στιγμή αποτελούν το 11% του ΑΕΠ στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει τη σημασία αναμόρφωσης του τομέα των προμηθειών στο δημόσιο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο ΟΟΣΑ κλήθηκε να παρέχει υποστήριξη και εμπειρία στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στην μετατροπή της σε ένα κεντρικό φορέα προμηθειών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, υπό το πρίσμα του νέου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος για τις προμήθειες που εφαρμόζεται στη χώρα.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και η είσοδος είναι ελεύθερη έπειτα από αίτηση συμμετοχής.

Για τη δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη του ΟΠΑ, Κέντρο Τεκμηρίωσης ΟΟΣΑ, υπεύθυνη κ. Χριστίνα Δεληόγλου, στα τηλέφωνα 210 8203261 και 210 8218856, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:30 – 15:00 ή να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και φορέα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση cid@aueb.gr.

Για πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα των διαδικασιών δημόσιων προμηθειών επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.oecd.org/gov/ethics/procurement. Για να διαβάσετε την έκθεση του ΟΟΣΑ στον τομέα αυτό επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.oecd-ilibrary.org/governance/implementing-the-oecd-principles-for-integrity-in-public-procurement_9789264201385-en ή απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη του ΟΠΑ – Κέντρο Τεκμηρίωσης ΟΟΣΑ.