Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

  • Ημερομηνία Έναρξης:Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
  • Ώρα Έναρξης:09:30
  • Τοποθεσία:Καλαμάτα
  • Διεύθυνση:Πεζόδρομος Αριστομένους, έναντι Δημαρχείου
  • Κατηγορία:Εκδήλωση
  • Ημερομηνία Λήξης:Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
  • Ώρα Λήξης:22:00
Μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση με περιβαλλοντική στόχευση διοργανώνουν τηνΠαρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμος Καλαμάτας και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Η ΕΕΑΑ υποστηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικών Δράσεων.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ…

Στις 16 Οκτωβρίου, λοιπόν, στον πεζόδρομο Αριστομένους, έναντι Δημαρχείου και από τις9.30 το πρωί μέχρι τις 13.30 θα διεξαχθεί η ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθήτριες και οι μαθητές θα μετάσχουν σε παιχνίδια με περιβαλλοντική στόχευση. Στο χώρο του Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα υπάρχει και περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, όπου θα προβάλλονται όλα τα «ρεύματα» ανακύκλωσης, με έμφαση στο νέο «ρεύμα» της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.

…ΚΑΙ ΚΟΥΪΖ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Επίσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, από τις 17.00 έως τις 22.00, οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ θα προτρέπουν τους μαθητές και τους πολίτες να ελέγξουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον μπλε κάδο και, όσοι μετάσχουν στο κουΐζ της ανακύκλωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μικρά συμβολικά δώρα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σημειώνεται ότι την προηγουμένη, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχείο, θα διεξαχθεί συνάντηση εργασίας μεταξύ ΕΕΑΑ και Δήμου, σχετικά με τα θέματα που αφορούν στο έργο ανακύκλωσης συσκευασιών.

www.epixeiro.gr