Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016

Τον Μάιο του 2014, χιλιάδες νέοι από όλη την Ευρώπη συζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας, στο Στρασβούργο και έπειτα κατέθεσαν τις προτάσεις τους στις επιτροπές του ΕΚ. Το 2016, η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας, γνωστή και ως ΕΥΕ, επιστρέφει. Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν και το πρώτο σχέδιο προγράμματος έχει δημοσιευτεί.

“Μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή”, είναι το μότο της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία, όπου 7.000 νέοι, ηλικίας 16 με 30 ετών, από όλη την Ευρώπη, θα συναντηθούν στις 20 και 21 Μαΐου, για να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως και στο προηγούμενο ΕΥΕ, γίνονται δεκτές μόνο ομαδικές εγγραφές και θα γίνονται δεκτές μέχρι να επιτευχθεί η μέγιστη χωρητικότητα των 7000 συμμετεχόντων ή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν ήδη περισσότερες από 50 δραστηριότητες. ενώ πολλές είναι και οι εκδηλώσεις που σχεδιάζουν και οι συνδιοργάνωσες της Εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να δηλώσουν συμμέτοχη στις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις από τον Μάρτιο 2016.

 Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία 2016 επικεντρώνεται σε πέντε θέματα

  • Πόλεμος και Ειρήνη: προοπτικές για έναν ειρηνικό κόσμο
  • Απάθεια ή Συμμετοχή: ατζέντα για μια ζωντανή δημοκρατία
  • Αποκλεισμός ή Πρόσβασης: τέλος στην ανεργία των νέων
  • ΣτασιμότηταήΚαινοτομία: η αυριανός εργασιακός κόσμος
  • Κατάρρευση ή Επιτυχία: νέοι δρόμοι για μια Βιώσιμη Ευρώπη

Η αντιπρόεδρος του ΕΚ MaireadMcGuinness(ΕΛΚ, Ιρλανδία), δήλωσε σεμήνυμά τηςπροςτους νέουςΕυρωπαίους ότι”θα είναι μαζική Εκδήλωση.Πρόκειται να έρθουν χιλιάδες νέοι στο Στρασβούργο και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό”.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΕΥΕ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εκδήλωσης.