Έρευνα: ποιότητα αέρα και επίπεδα θορύβου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Σημαντικές διαφοροποιήσεις παρατηρούνται ανάμεσα στις πρωτεύουσες των χωρών της ΕΕ αναφορικά με τα ποσοστά ικανοποίησης των κατοίκων τους για την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα θορύβου σε αυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τα επίπεδα ικανοποίησης αναφορικά με την ποιότητα του αέρα κυμαίνονται από 22% έως 88% και για τα επίπεδα θορύβου από 31% έως 82%, σύμφωνα με τα στατιστικά σε 83 πόλεις. Παρόλα αυτά, στις περισσότερες πρωτεύουσες, οι κάτοικοι είναι γενικά ευχαριστημένοι τόσο με τη ποιότητα του αέρα όσο και τις εκπομπές θορύβων. Το Δουβλίνο, το Ελσίνκι, η Βιέννη και το Λουξεμβούργο ήταν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατοίκων που ήταν παρά πολύ ευχαριστημένοι ή πολύ ευχαριστημένοι με τη ποιότητα του αέρα και το επίπεδο θορύβου στις πόλεις τους, σε έντονη αντίθεση με τους κατοίκους του Βουκουρεστίου και της Σόφια.

Αυτές οι πληροφορίες, βασισμένες στους δείκτες της έρευνας που διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκδόθηκαν από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

www.epixeiro.gr