Βραβείο LUX 2016 – οι 3 φιναλίστ

Οι τρείς φιναλίστ για το κινηματογραφικό βραβείο LUX 2016 του ΕΚ ανακοινώθηκαν και είναι οι: À peine j´ouvre les yeux (As I Open My Eyes), Ma vie de courgette (My Life as a Courgette) και Toni Erdmann. Οι ταινίες που επιλέχτηκαν παρουσιάζουν διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, μηνύματα και συναισθήματα.

Οι τρείς φιναλίστ είναι:

-À Peine J´ouvre les Yeux (As I Open My Eyes), της Leyla Bouzid, Γαλλία, Τυνησία, Βέλγιο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

– Ma Vie de Courgette (My Life as a Courgette), του Claude Barras, Ελβετία, Γαλλία

– Toni Erdmann, της Maren Ade, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστρία

Οι ταινίες θα κυκλοφορήσουν και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, κατά τη διάρκεια των Ημερών Κινηματογράφου LUX, από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο, σε περισσότερες από 50 πόλεις και 20 φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η νικήτρια ταινία για το 2016 θα ανακοινωθεί στις 23 Νοεμβρίου, κατά την ολομέλειά του ΕΚ στο Στρασβούργο, παρουσία των συντελεστών και των τριών ταινιών και θα προβληθεί και σε ειδική έκδοση για τα άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής.

Τέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη θέσπιση του Κινηματογραφικού Βραβείου LUX, θα συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στις Βρυξέλλες από τις 10 Οκτωβρίου, εμβληματικές προσωπικότητες από τον χώρο του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Cornelia Gusa από την Υπηρεσία Τύπου:

Phone: (+32) 2 28 32601 (Brussels) or (+33) 3 881 73784 (Strasbourg)

cornelia.gusa@europarl.europa.eu