Η νέα ιστοσελίδα του ΕΚ παρουσιάζει την πρόοδο στο νομοθετικό έργο της ΕΕ

Όταν ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι βασικές του προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων και της ψηφιακής οικονομίας. Το ΕΚ θέλοντας να διασφαλίσει ότι αυτές οι υποσχέσεις θα τηρηθούν, δημιούργησε ένα ψηφιακό εργαλείο παρουσιάζει την τρέχουσα κατάσταση σε κάθε προτεινόμενη νομοθεσία καθώς και τη εξέλιξή της.

Legislative Train from European Parliament on Vimeo.

Μετά τις ευρωεκλογές του 2014, το ΕΚ εξέλεξε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Σε ομιλία του στο ΕΚ, το φθινόπωρο της ίδια χρονιάς, παρουσίασε την ατζέντα με τις προτεραιότητες της Επιτροπής του.  10 από αυτές αφορούσαν ζητήματα τα για τα οποία οι Ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει δράσεις από την Κομισιόν.

Πως δουλεύει το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα για την νομοθετική διαδικασία, δείχνει πότε ένα κομμάτι της νομοθεσίας φτάνει στο Κοινοβούλιο. Επίσης, παρουσιάζει ποιες προτάσεις έχουν αποκλειστεί και σε ποια φάση.

Κάνοντας κλικ σε ένα βαγόνι αποκαλύπτονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με μια πρόταση, ο τομέας πολιτικής στον οποίο ανήκει αλλά και ο αρμόδιος ευρωβουλευτής/ εισηγητής του ΕΚ.

Μπορείτε να βρείτε τη νέα ιστοσελίδα εδώ: www.legislative-train.eu.