5 χρόνια Parliamentarium

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΕΚ, γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας του στις 13 Οκτωβρίου. Η μόνιμη έκθεση που παρουσιάζεται εκεί από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του, αναδεικνύει το έργο του ΕΚ και την ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μέσα από μια διαδραστική διαδρομή, που ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει σε 24 γλώσσες. Αν βρίσκεστε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε και να απολύσετε την εορταστική εκδήλωση από τις 17.00 μέχρι τις 22.00 (ώρα Βρυξελλών).

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες έχουν περάσει τις πόρτες του Κέντρου Επισκεπτών του ΕΚ, ενώ σύμφωνα με το Trip Advisor το Parliamentarium είναι προτεινόμενος προορισμός για όσους βρεθούν στις Βρυξέλλες.

Επίσης, την ίδια ημέρα ξεκινάει φωτογραφικός διαγωνισμός, που θα διαρκέσει δύο μήνες. Οι φίλοι του ΕΚ στο Instagram μπορούν να στείλουν φωτογραφίες που θα απεικονίζουν πέντε σημαντικά, για εκείνους πράγματα. Οι τρεις νικητές, θα προσκληθούν στο  Museum Night Fever, στον Φεβρουάριο, στο Parliamentarium.