Οι προβολές των υποψήφιων ταινιών για το Βραβείο LUX 2016

post-0346b

Μεταγλωττισμένες στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, οι τρείς υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Κινηματογράφου LUX, ταξιδεύουν σε περισσότερες από 40 πόλεις, των 28 κρατών μελών. Το κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ταινίες δωρεάν και να διαλέξει την αγαπημένη του. Ο νικητής, που θα επιλεχθεί από τα μέλη του ΕΚ, θα ανακοινωθεί στην ολομέλεια του Νοεμβρίου.

Οι τρεις τελικές υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX είναι οι: “Με τα μάτια ανοιχτά” (À peine j’ouvre les yeux), “Eγώ ο Κολοκυθάκης” (Ma Vie de Courgette) και Τονι Ερντμαν και παρουσιάζουν διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, μηνύματα και συναισθήματα.

Οι προβολές ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα σε κινηματογράφους και φεστιβάλ σε περισσότερες από 40 πόλεις.

Στην Ελλάδα, οι ταινίες προβάλονται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου, ενώ στην Κύπρο, οι προβολές πραγματοποιούνται στη Λευκωσία, στο Pantheon Art Cinema, στις 15, 17 και 22 Νοεμβρίου. Όλες οι ημέρες και ώρες προβολής πανευρωπαϊκα  εδώ.

Οι θεατές μπορούν να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους ταινία, συμμετέχοντας έτσι και σε κλήρωση με έπαθλο πρόσκληση στο φεστιβάλ κινηματογράφου Karlovy Vary στην Τσεχία. Ο νικητής της κλήρωσης θα ανακοινώσει επισήμως στο φεστιβάλ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού. Για να πάρετε μέρος, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Η τελετή απονομής του Βραβείου LUX θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, κατά την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Cornelia Gusa
Press Officer
Αριθμός τηλεφώνου (+32) 2 28 32601 (BXL)
Αριθμός τηλεφώνου (+33) 3 881 73784 (STR)